Előkészítés: A savanyú káposztát – ha túl savanyú – hideg vízben átmossuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A libahájat apróra vágjuk.
Elkészítés: Nagyobb fazékban felforrósítjuk a libazsírt, megfonnyasztjuk benne a hagyma felét, és beletesszük a szálas káposzta háromnegyedét. Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a libahúst, a marhahúst és a libahájat (ha ez nincs, akkor két kanál olvasztott zsírt), a maradék hagymát, és egy gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, a tojással és a rizzsel vagy a gerslivel összedolgozzuk. A masszát beletöltjük a levelekbe. A töltelékeket a szálaskáposzta-ágyra fektetjük, és a maradék szálas káposztával betakarjuk. Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük. Amikor már megpuhult, világos rántást készítünk: felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lisztet és a maradék fokhagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, felengedjük a paradicsomlével, és felforraljuk. A káposztából kiemeljük a töltelékeket, hozzáadjuk a rántást. Addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ekkor visszatesszük a töltelékeket, esetleg ízlés szerint édesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.