Elkészítés: Az oldalast középen kettényitottam, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöltem mindkét oldalát, belsejét is. Jó fél órát hagytam állni.
Közben a zsemlét vízbe áztattam, kifacsartam, és a töltelék hozzávalóival összekevertem. Ezt a tölteléket tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.
Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem, 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam, és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. Ezután a fóliát levettem, pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza, és kb. még 30 percig sütöttem.
Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.