Elkészítés: Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, s rádobom a darát húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem egy keverőtálba. A rizst kevés olívaolajon megpörkölöm, majd adok hozzá vizet, ételízesítőt, s félig megfőzöm. Beleteszem a tálba, hozzáadom a tojást és a fűszereket, s jól összekeverem.
A kicsumázott paprikákat olívaolajon minden oldalon megsütöm, majd beletöltöm a tölteléket.
A szószhoz serpenyőben kevés olajon felteszem a felvágott paradicsomot, beleteszem az apróra vágott fokhagymát, chilit, csiliszószt, zellert és petrezselymet, ételízesítőt. Belerakom a megtöltött paprikákat, s fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és ketchupot (cukrozni nem szükséges, mivel a ketchup enyhén édes), s ha túl sűrű, kevés vizet.
Aki akarja, a szószt botmixerrel pépesítheti, s kevés lisztet is keverhet hozzá.
Petrezselymes krumplival tálalom, s a paprika tetejére tejfölt adok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.