Elkészítés: A pulykát megtűzdeljünk szalonnával és fokhagymával, s félretesszük.
A tölteléknek összedolgozzuk a felaprított hagymát, petrezselymet és csiperkegombát, darált húst (de jó a főtt gesztenye, a darált dió is), a reszelt sajtót, 2 egész nyers tojást, ezt megborsozzuk és megsózzuk. A masszába 2 egész főtt tojást belekockázunk.
Miután a masszánk kész van, megtöltjük a pulyka belsejét és összevarrjuk. Megkenjük vajjal, lefedjük alufóliával, majd 1 pohár vizet és 1 pohár száraz bort az aljára öntünk. Lassú tűzőn még reggel odatesszük sülni. Sülés közben meglocsoljuk a saját levével, majd a végén citrommal, ettől szép piros és fényes lesz a pulykánk.
Köretnek aszalt kimagozott szilvát megfőzünk vörösborban, és tejföllel felöntünk. Ebből nagyon ízletes szószt készítünk. Petrezselymes rizst adunk hozzá.
Amikor kész a pulyka felvágjuk és rizzsel és szilvás vörösboros szósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.