Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karajt középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és kevergetve üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A sütőtököt kivesszük, héjából kikaparjuk a húsát, és villával összetörjük, kissé kihűtjük. A hagymához hozzáadjuk a sütőtökpürét, a májkrémet, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a majoránnát, sót, borsot, a petrezselymet. Jól összekeverjük, és ezzel a masszával megtöltjük a karajt. A húst felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A sütőedényben felforrósítjuk a maradék olajat, és a töltött karajt minden oldaláról nagy lángon megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve a sütőben kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és kb. 10- 10 per alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 450 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.