Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karajt középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és kevergetve üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A sütőtököt kivesszük, héjából kikaparjuk a húsát, és villával összetörjük, kissé kihűtjük. A hagymához hozzáadjuk a sütőtökpürét, a májkrémet, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a majoránnát, sót, borsot, a petrezselymet. Jól összekeverjük, és ezzel a masszával megtöltjük a karajt. A húst felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A sütőedényben felforrósítjuk a maradék olajat, és a töltött karajt minden oldaláról nagy lángon megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve a sütőben kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és kb. 10- 10 per alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 450 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.