Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, csónakokra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk 8 evőkanál lisztet (ha kevésbé lédús a krumpli, elég 6 kanál liszt is), és a 3 dkg vajat, megsózzuk, és tésztává dolgozzuk. Kibélelünk vele egy kerek (kb. 20 cm átmérőjű) sütőformát, majd az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott paprikát és a kinyomott fokhagymát. A halkonzervekről leöntjük a levet, a halat a paprikás-hagymához keverjük és átpirítjuk. Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett fehérbabot is, és alaposan összekeverjük. Ha nagyon száraznak találnánk a tölteléket, hozzáönthetünk egy kis sós levet a halkonzervből, hogy picit szaftosabb legyen. Begyújtjuk a sütőt, és amíg előmelegszik, a tonhalas-fehérbabos tölteléket kisimítjuk a burgonyás lepényre. A 3 tojást felverjük egy tálban és hozzákeverjük habverővel a másfél dl tejet, végül egyenletesen a lepényre öntjük. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal és a sütőbe tesszük. Kb. 17-20 perc alatt aranybarnára sütjük, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.