Elkészítés: Elsőként a tölteléket készítjük el. A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rajta megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Megszórjuk borssal, majoránnával, kevés pirospaprikával, majd felöntjük fél bögre vízzel. Hagyjuk 5 percig rotyogni, de figyeljünk, hogy ne égjen oda. Ezek után adjuk hozzá a húst, a préselt fokhagymát, sót, oregánot és annyi vizet, ami a végére elfő, mert sűrű tölteléket kell kapnunk. A végén jöhet a paradicsompüré és ízlés szerinti cukor, amivel selymesebbé tesszük a paradicsomot. Hagyjuk hűlni.
A tésztához nem kell külön felfuttatni az élesztőt, hanem mindent beleteszünk egy tálba, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy egy puha, de rugalmas, pizzaszerű tésztát kapjunk. Nekem kb. 3 dl volt. Dolgozzunk a robotgép csigás végével. Meleg helyen minimum 1 órát kelesszük.
Lisztezett munkapulton osszuk a tésztánkat 4 részre. Minden egyes résszel hasonlóan kell eljárni. Nyújtsunk oválisra, vékonyra. Kb. akkorára, mint a tepsink hossza. Én jelen esetben a hosszát széltében vettem. Tegyük a tetejére a darált húst, de a szélén hagyjunk 2 ujjnyi szabad részt, amit ráhajtunk, és a 2 végét egymásra tesszük, megnyomkodunk vagy csipkedünk, hogy úgy is maradjon. Mehet a sütőpapíros tepsire.
És ekkor azzal gazdagítjuk, amivel csak akarjuk. Kettőt simán hagytam, a harmadik gombát tettem, a negyedikre gombát és cukkiniszeleteket, majd mindegyiket megszórtam sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálalásnál érdemes szeletekre vágni, hogy mindenki tudjon mindenből enni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.