Elkészítés: 1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, de vigyázzunk, ne legyen meleg! A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet és a sütőporral meg a sóval összeforgatott lisztet is.
2. Egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (gáz 190 fok, légkeveréses 170 fok) kb. 25 percig sütjük.
3. Mikor a tészta majdnem kész, megfőzzük a tetejére való masszát. Ehhez az összes hozzávalót egy lábasba rakjuk, és kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szép karamellás színt kap, kellően sűrű lesz (kb. 5-6 perc).
4. Kivesszük a megsült tésztát a sütőből, és a masszát rásimítjuk. Fontos, hogy a tészta meg legyen sülve, mert ha nem, a massza belesüllyed. 10 percre (kb) visszatoljuk a sütőbe, és 10 fokkal lejjebb vesszük a hőfokot. A formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.