A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkocskázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és a totukrémet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta.
Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk. Ha szeretnénk mazsolát is tehetünk bele, ekkor egy marék mazsolát forrásban lévő vízbe tegyünk bele és hagyjuk benne kihűlni, majd leszűrve tegyük a töltelékbe.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be.
Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket egyenletesen terítsük szét, és tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.
Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd villával csikozzuk meg a tészta tetejét díszítésképpen.
180 fokos sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb. 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.
Megjegyzés
Tejmentes pite, ha nem szereted, akár mazsola nélkül is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.