Elkészítés: Fél kg burgonyát felkockázva felteszek főni, valamint fél kg zellert is felkockázva külön edényben megfőzök. Fél csomag Knorr tejszínes fokhagymás Rafinériát elkeverek 1 dl tejszínnel, hozzáadok 2 evőkanál citromlevet és 1 kiskanál fehérborsot. A megfőtt zellerről leöntöm a levet, amikor kicsit meghűlt, hozzákeverem az előbbi Knorr tejszínes fokhagymás Rafinéria-keveréket, és pépesre turmixolom. Az elkészített burgonyapürébe (összedolgozva kézimixerrel a főtt burgonya, 5 dkg vaj, só esetleg egy tojást egészben) belekeverem a zellerkrémet, és simára kavarom.
Az elkészített burgonyapürét kivajazott sütőbe teszem, meghintem zsemlemorzsával, kevés vajat teszek a tetejére, és halványsárgára sütöm. Ezután a megsütött burgonya felszínén 5 mélyedést készítek vizes evőkanállal, és a mélyedésekbe egy-egy nyers tojást ütök, majd addig sütöm, amíg a fehérje kemény lesz. A végén apróra vágott zellerzöldjével meghintem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.