Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk 2,5 dl langyos cukros tejben és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Simára kidolgozzuk, megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A kakaós töltelékhez a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a száraz hozzávalókat, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kalács formázásakor a teljes adag tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vékony, ovális alakúra nyújtjuk, és megkenjük 1-2 kávéskanál kakaós töltelékkel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A kígyó mindkét vége felől hosszanti irányban elkezdjük bevágni a tésztát, de a közepén 4-5 cm hosszan egyben hagyjuk. Mindkét végén fogjuk a két szálat, és 3-szor kifelé megcsavarjuk a copfokat. Majd félkör alakban behajlítjuk, és a végét összecsípjük. Így járunk el mindegyik darabbal. Ha elkészültek, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kb. 15 percig pihentetjük.
Lekenjük a tulipánokat felvert tojással és 180 fokosra bekapcsolt, de még hideg sütőbe tesszük a tepsit.
Közben elkezdjük melegíteni a vaníliával ízesített tejet vagy tejszínt. Ha a sütő hőmérséklete elérte a 180 fokot, akkor megöntözzük a tulipánokat a forró tejszínnel, majd visszatesszük őket sülni további kb. 15 percre. Ha szép pirosak, kivesszük őket a sütőből, és konyharuhával letakarva kissé kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.