Elkészítés: A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a grízt, és egy csipet sót, jól összedolgozzuk, majd lefedjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 liter vizet. A masszából vizes kézzel nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. 6-8 gombócot óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe (jócskán megduzzadnak!), és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük - egyet próbaképpen kiveszünk, kettévágjuk, megnézzük, megfőtt-e.
A margarinban megpirítjuk a zsemlemorzsát. Szitakanállal kiemeljük a gombócokat a vízből, lecsepegtetjük, beleforgatjuk a zsemlemorzsa felébe, melegen tartjuk. Kifőzzük a többi gombócot is, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd mindegyiket tálra tesszük, meglocsoljuk a felforrósított tejföllel, és megszórjuk a porcukorral. Bár melegíthető, de frissen az igazi!
A nyers túrógombócok jól tűrik a mélyhűtést: liszttel megszórt tálcára helyezzük őket, fedetlenül 1 órára betesszük a fagyasztó rekeszébe, aztán nejlonzacskóba zárjuk. Fogyasztáskor felengedés nélkül tesszük a forrásban lévő vízbe - a többi ugyanaz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.