Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kivájjuk. Az almát leöntjük az almalével és a citrom levével, 10 dkg cukorral, és felforraljuk, az almát nem túl puhára főzzük. Kiveszzük, majd a tetejét éles késsel sűrűn bevagdossuk. Magházával lefelé a formába tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a tejszínnel, a túróval, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a pálinkával habosra keverjük. Az almára öntjük. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Közben a maradék cukrot karamellizáljuk, beleszórjuk a diódarabokat, és megpirítjuk. Alufóliára simítjuk, hagyjuk kihűlni. A dióról lehózzuk a fóliát, széttördeljük. Az almákat megszórjuk a karamelles dióval. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.