Elkészítés: A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.
Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, a tejfölt és a vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.
Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagban, és készíts habot belőle.
Öntsd a habba a túrót, 3 adagban, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).
Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. A tésztára szórj magozott meggyet.
160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.
Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.