Elkészítés: A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt, és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak). A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)
A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).
A tésztát kelesztés után lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 40 x 20 cm-es téglalapra, majd kenjük rá a túrós tölteléket. Ezután szórjuk meg ízlés szerint leszemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel, mint a bejglit, és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.
Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem, és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam, nehogy megégjen a teteje).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.