Elkészítés: A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25X35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük,
annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.