Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg, majd oldjunk fel benne egy kis porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a maradék porcukrot, a tojásokat, a sót és a szerecsendiót jól keverjük össze. Majd adjuk hozzá a felolvasztott, kihűlt margarint, és gyúrjuk össze alaposan. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesszjük.
Közben a túrós töltelék hozzávalóit keverjük össze. A mákos töltelékhez a hozzávalókat (a fahéj és a rum kivételével) is keverjük össze, majd forraljuk fel. Ha kihűlt, ízesítsük rummal és fahéjjal.
A megkelt tésztát nyújtsuk téglalap alakúra, hosszában vágjuk ketté. Az egyik felére hosszában a túrós, a másik felére a mákos tölteléket osszuk el, majd tekerjük fel, és nyomkodjuk össze a végeit. A két rudat fonjuk össze kört formálva belőle.
Fektessük tepsire, tetejét kenjük meg tojással, szórjuk meg zabpehellyel és mákkal. Hagyjuk kelni még 15 percet, majd 170 fokos sütőben kb. 45 percig süssük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.