Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy olyan állaga legyen mint a linzertésztának.
A túrót a cukorral és a tojások sárgájával, a reszelt citrom héjjal kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük.
A hűtött tésztát kétfelé vesszük, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és az egyiket a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre rásimítjuk a túrós krémet. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Nem árt, ha a felső tésztát villával megszurkáljuk.
A sütőt előmelegítjük, és betesszük a tepsit. Én 200 fokra melegítem elő, beteszem a tepsit, visszaveszem 175 fokra. Kb. 35-40 percig sütöm.
Ezt a süteményt én az alsó bemeneten szoktam sütni. Megsülten is inkább fehér színe lesz.
Porcukorral szórom meg szeletelés után, vagy akár a tepsiben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.