Elkészítés: A combokat a forgójánál 2 darabra, a mellet kb. 3 felé darabolom, a szárnyak végét a forgónál levágom, a húsdarabokat besózom.
A tyúk bontásakor a far részén lévő bő zsiradékot aprítom, kisütöm, a kisült zsiradékban megdinsztelem a kockázott vöröshagymát, fokhagymát. A húsdarabokat magas hőfokon a hagymás zsiradékban kevergetve átpirítom. Meghintem bőven őrölt paprikával, hozzáadom a lecsóalapot, kevés majoránnát és borsot, a bort ráöntöm, fedő alatt elkezdem párolni.
Az elpárolgott folyadék mennyiségét szükség szerint többször pótolom, mindig annyit, hogy a hús kb. félig legyen csak a folyadékban. A párolás közben többször is zsírjára sütöm, így főzöm teljes puhulásig (vastag aljú edényben jó készíteni, abban nem tud leégni könnyen).
A szokástól eltérően a végén kb. 1 teáskanál lisztet kikeverek kb. 1 dl vízzel, jól összeforralom. Így szaporítom a szaftját, egyben lágyítom az ízeket. Nálunk így jobban kedveli a család, nem muszáj követni.
Nokedlivel vagy főtt tésztával tálalom. Külön tejfölt, savanyúságot vagy gyümölcsbefőttet kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.