Elkészítés: Az uborkát lereszeljük, sóban állni hagyjuk. 4 evőkanál olívaolajat és ecetet (ha 20 %-os kettő elég belőle), valamint a borsot és a fokhagymát összekeverjük, majd beletörjük a túrót, a joghurtot (először csak egyet, a végén, ha túl sűrű, higíthatani lehet a másodikkal), és jó alaposan összekeverjük. Legvégül a reszelt uborkát lecsöpögtetjük, és beletesszük a masszába. Ilyenkor lehet még ellenőrizni az ízeket, még több fokhagymával még pikánsabb, de ez ízlés dolga. Én turmixgépen is át szoktam nyomni, mert így sokkal jobban kenhető. Lehet bármilyen húshoz mártásként, de én kenyérre kenve is szeretem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.