Elkészítés: Az újhagymát megtisztítjuk, fehér szárát 5-6 cm-es darabokra vágjuk, és hosszában behasítjuk úgy, hogy a fejénél egyben maradjon. Zöldjét vékonyra karikázzuk. A fehér hagymadarabokat lobogva forró sós vízben 2 percig előfőzzük, és a szűrőkanállal előbb jéghideg vízbe, onnan pedig konyhai papírtörlőre szedjük, majd jól lecsöpögtetjük.
A lisztet csipetnyi sóval és az élesztővel összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, 3,4 dl vizet adunk hozzá, az élesztős lisztbe öntjük, majd a tojást is beleütjük. Kézi robotgéppel jól össszedolgozzuk, végül a zöldhagymakarikákat is belekeverjük. Tiszta konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tetejére valókat: a tejfölt a reszelt sajttal és egy csipetnyi sóval, őrölt borssal alaposan elkeverjük, a szalonnát nagyon apróra kockázzuk.
A tésztát belisztezett deszkán kb. 35x24centis, 2 centi vastag lappá nyújtjuk, és kivajazott tepsibe fektetjük. A sajtos tejölt vastagon a tetejére simítjuk, és a hagymadarbokat fejjel lefelé egymás mellé belenyomkodjuk úgy, hogy nagyjából olyan távolságra legyenek egymástól, amekkora kockákra vágjuk majd a kész pitét - azaz mindegyik közepére jusson egy hagyma.
A szalonnakockákkal egyenletesen megszórjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Azon forrón kockákra váguk, és máris tálaljuk. Hideg sajtos tejfölt kínálhatunk még mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.