Elkészítés: A linzertésztához a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal és 1 teáskanál hideg vízzel összedolgozzuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, 30 percre betesszük a hűtőbe.
A sütőt 200 fokra (gáz: 3. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport, összekeverjük. A formába simítjuk, és 18-20 percig sütjük. Kiborítjuk, kihűtjük.
A linzertésztát két réteg fólia között akkorára nyújtjuk, mint a forma alja. A formába sütőpapírt teszünk, beleterítjük a tésztát, villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Kihűtjük.
A lekvár felét felforrósítjuk, megkenjük vele a linzertésztát. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, az egyik felét a linzertésztára terítjük.
A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral vízfürdőben habosra keverjük, majd hozzáöntjük a meleg tejet. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk és a krémbe keverjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és a 3 citrom levét. A krémet hűtőbe tesszük.
A babapiskótát kettévágjuk. A tortalap köré kapcsoljuk a forma oldalát, és beleállítjuk a babapiskótákat. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, a formába simítjuk, és beborítjuk a maradék piskótalappal. A tortát 4 órára betesszük a hűtőbe.
A maradék lekvárt felforrósítjuk, bekenjük vele a torta tetejét, és vastagon megszórjuk a vágott pisztáciával és porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.