Előkészítés: Papírsablon segítségével ötágú csillagot vágunk ki a piskótalapból, és tányérra tesszük. Az ízlésünk szerint kiválasztott gyümölcsöket értelemszerűen előkészítjük (megtisztítjuk, felaprítjuk stb.).
Elkészítés: A mascarpone sajtot elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A csillagot vízszintesen kettévágjuk, megkenjük a cukrozott sajttal, összeragasztjuk, majd a csillag felületét, oldalait is bekenjük a mascarponéval. Használjunk hozzá hajlékony spatulát! (A krém természetes ragasztóként szolgál.) A csillagok szélét és oldalát sűrűn beragasztjuk habcsókkal. Közepébe mogyorós csókokat nyomkodunk. A habcsókok és mogyorós csókok közé szórjuk a gyümölcsöket. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és a csomagon olvasható utasítás szerint gőzfürdőben felolvasztjuk. A süteményre csepegtetjük. A tetejére szórjuk a cukorgyöngyöt vagy a franciadrazsét.
Kerüljük a banánt, a körtét, az almát, mert meghámozva könnyen megfeketednek, és csökkentik az édesség esztétikai élményét.
Az alapkrémhez mascarpone helyett használhatunk 50 dkg friss túrót is, amit a cukorral és 1 dl tejjel krémesre keverünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.