Elkészítés: A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk, és a robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45 percen át kelesztjük.
A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük, és többször alaposan átgyúrjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formáljuk.
Vajjal gondosan kikenünk és belisztezünk egy magasfalú, szögletes formát, majd belefektetjük a tésztahengert, és meleg helyen további 45 percig kelesztjük.
Egy tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a megkelt tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.