Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást, és jól dagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. Ha túl lágy lenne a tészta állaga, akkor pici lisztet adunk még hozzá.
Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek. Az egyik korongot megkenjük lágy, sós vajjal, majd ráillesztünk egy sima korongot, és sodrófával kissé ellapogatjuk el, hogy jól összeragadjanak.
Az így kapott tésztakorongot 8 cikkbe vágjuk, a szélesebbik végükbe egy kisebb sajt darabot teszünk, kiflivé tekerjük. A maradék tésztabucikkal ugyanígy járunk el.
A kifliket sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk, tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Meleg helyen, konyharuhával lefedve további 20 percig kelesztjük.
Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 170 fokra állítjuk, és aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.