A lisztet átszitáljuk, benne a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, letakarjuk, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a pudingot a cukorral, 4 dl tejjel az előírás szerint megfőzzük, az almákat hámozzuk, előbb négy részre, majd keresztben kis hasábokra aprítjuk, kevés citromlevet csöpögtetünk rá, hogy ne barnuljon
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, kézzel a tepsi formájára egyengetjük. A pudingot melegen rákenjük, és pikkelyszerűen (egymást fedve) kirakjuk az almahasábokkal. Sütőbe toljuk, 25 percig sütjük.
A tojásfehérjét pici sóval felverjük, közben 2 részletben beleverjük a porcukrot, a fahéjat, a citromlét és a rumot, együtt kemény habbá verjük. A tojáshabot nyomózsákba töltjük és a süteményre nyomjuk (vagy rákenjük és villával borzoljuk). Szeletelt mandulával meghintjük, és 15 percre visszatesszük a sütőbe.
A tepsiben kihűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.