Elkészítés: A margarint elmorzsolom a lisztben. Egy kis tálba morzsolom az élesztőt, hozzákeverem a cukrot, a tejet, a sót és a gyengén felvert tojásokat, és az egészet simára keverem. Ezt a keveréket hozzáadom a margarinos liszthez, és dagasztom addig, míg elhagyja az edény falát (kézzel kb. 6-7 perc).
Lisztezett deszkán vékonyan téglalap alakúra nyújtom (kb 20x 30 cm).
A töltelékhez a puha (szobameleg) margarint összekeverem a porcukorral és a vaníliás cukorrar, sóval. Késsel egyenletesen rákenem a kinyújtott tésztára.
A tésztát a hosszú oldalánal fogva feltekerem, és 20 egyenlő részre vágom, ezeket papírformába teszem, letakarom, és duplájára kelesztem (kb. 50 perc).
Előmelegített sutöben (250 fokos) középen kb. 8 percig sutöm. Ha kihűlt, megkenhető felmelegített, folyékony baracklekvárral (elhagyható).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.