Előkészítés: A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. A tortaformát kivajazzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük, és a formába öntjük. A sütő alsó rácsán kb. 50 percig sütjük (tűpróba). Kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kihűlni. Gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A vajat habosra keverjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, és megkenjük a krém bő felével. Egymásra illesztjük a lapokat, félreteszünk 2 evőkanálnyi krémet, és a koszorút mindenütt bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a pisztáciával. A félretett krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a koszorú tetejére. A habrózsákra cukortojásokat teszünk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 szelet: 436 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.