Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket 10 dkg cukorral verjük kemény habbá.
2. A sárgákat keverjük habosra a margarinnal és a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is. (Én a lisztnél cseréltem a robotgépet fakanálra, mert elég sűrűnek bizonyult a massza.)
3. Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét, majd osszuk ketté a tésztát.
4. Az egyik felébe a mogyorós-csokis keveréket, a másik felébe a gyümölcsöket tegyük.
5. Kikent, kilisztezett őzgerincformába öntsük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük. Ezután alufóliával takarjuk be, és további 5-10 percig még így süssük. Ha kihűlt, borítsuk egy deszkára és fordítsuk meg.
6. A csokis kenyeret olvasztott étcsokival kenjük be és szórjuk meg mogyoródarabkákkal. A gyümölcsös kenyeret olvasztott fehércsokival vonjuk be, és cseresznyével, narancshéjjal díszítsük.
7. Ha teljesen kihűlt és megkötött a csoki is, csomagoljuk fóliába, és próbáljuk meg karácsonyig hűvös helyen tárolni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.