Elkészítés: A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.
A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fokhagymát a köménymaggal mozsárban összezúzom, a hagymát lereszelem, a szalonnát apróra kockázom.
A szálas káposztát elkeverem a fokhagymás köménnyel, a reszelt vöröshagymával, valamint a kis kockákra vágott szalonnával. A félretett hússzeletek mindkét oldalát megforgatom egy kevés lisztben.
Kiterítek egy savanyú káposzta levelet, ráteszek egy hússzeletet, megtöltöm az ízesített szálas káposztával, felgöngyölöm. Hústűvel vagy cérnával rögzítem, hogy ne essen szét. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozom, forró olajban, lassú tűzön, fedő alatt, gyakran forgatva kisütöm.
Frissen tálalom, tetszés szerinti köretet adok mellé, a savanyú káposztát most kerülöm!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.