Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fél kiskanál mézzel és 5 evőkanál hidegen sajtolt olajjal 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyes zöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átpirítjuk. Beletesszük a levétől lecsöpögtetett puha zöldséget, és fűszerezve átforgatjuk, zsírjára sütjük, majd 3 felvert tojást ráöntünk, s ha megkocsonyásodott, hűlni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és a közepén egyenletesen elosztjuk a kihűlt zöldségragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit.
Enyhén kiolajozott tepsire borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), olajjal vékonyan bekenjük, és langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
Az esetlegesen leeső tésztával a tetejét díszíthetjük.
Olajjal lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve vízzel bekenjük, hogy szép fénye legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.