Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a rózsákat sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm, félreteszem.
A csirkehúst szeletelem, a bordaszeletekkel klopfolom, a széleket pár helyen bevagdosom. Sózom, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm, egyenként lisztbe forgatom, és felhevített olajon hirtelen mindkét oldalukat kb. 2-2 perc alatt enyhe pirosodásig elősütöm.
A húsdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a visszamaradt pecsenyelét rájuk locsolom.
Habzásig hevítek 5 dkg vajat a liszttel, felöntöm hideg tejjel, kézi habverővel történő folytonos keveréssel lassan besűrítem (sűrűbbnek kell lennie a besamelnek, mint általában), közben sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, kis hűtés után a tojássárgáját és a sajt felét belekeverem.
A húsdarabok tetején elosztom a karfiolrózsákat, bevonom besamellel. Meghintem a maradék reszelt sajttal, és egy-egy csipetnyi zsemlemorzsával.
Előmelegített 190 fokos sütőben sütöm, kb. 20 percig ameddig a sajt a tetején enyhén pirosodik.
Párolt rizs, krumplipüré a hozzá legjobban illő köret gyümölcskompóttal.
Készíthetjük természetesen egyfajta húsból is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.