Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Ezután a citromhéjat, a csipet sót, az olvasztott vajat és a tojást is hozzáadjuk. Végül még egy kis meleg tejet adunk hozzá, és rugalmas, nem túl kemény tésztává dagasztjuk robotgéppel. Kilisztezett tálban, fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a limoncelloval feltesszük melegedni. A tojást, a cukrot, a keményítőt csomómentesre keverjük, és a forró tejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kicsit kihűlni.
Elővesszük a hűtőből a tésztát, és hengerré formáljuk. Egy tepsibe sütőpapírt vagy szilikonos papírt teszünk. A kezünkkel 5 dkg-os darabokat tépkedünk a tésztából, és a két tenyerünk között görgetve gombóccá gyúrjuk őket, majd a tepsire rakosgatjuk.
1 tojássárgáját elkeverünk 1-2 evőkanál tejjel, ezzel megkenjük a briósokat, és negyed órát még állni hagyjuk. Ezután ollóval bevagdossuk keresztben mindegyik tetejét, de a vágás ne legyen túl mély vagy széles. Mindegyikbe 1-2 púpos evőkanál krémet teszünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük (kb. 15 perc alatt), majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.