Elkészítés: A tésztát magam készítem 25 dkg lisztből. Az alapanyagokat összegyúrom, kicsit pihentetem, 8 egyenlő részre osztom, kinyújtom tésztagéppel vagy nyújtófával. Most azért jobb a saját tészta, mert egyszerűen a kiolajozott muffin formaaljába lehet simogatni a friss tésztát, és csak negyed kiló liszt és 2 tojás kell, nem pedig a drága bolti lap. Valami horror áron van forgalomban.
A húsos paradicsomszószhoz a sertéshúst megpirítom egy kicsit olajon a fokhagymával együtt. Hozzáadom a fűszereket, és felöntöm paradicsomsűrítménnyel és egy kis vízzel. Kb. 20 percig főzöm a közepesnél kicsit kisebb fokozaton. Ha kész, elzárom!
A fehér mártáshoz a margarint felolvasztom, az aprított vöröshagymát hozzáadva max. 2-3 percig puhítom, majd a tűzről levéve hozzákeverem a lisztet. Visszarakom a tűzre, majd hozzáadagolom a tejet és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Majd ezt is elzárom.
A muffinformát kiolajozom. Akkora négyzeteket vágok a kinyújtott tésztából, hogy egy kicsit kilógjon a szélük, ha belerakom teljesen a formába. 1 púpos evőkanál paradicsomos mártás jön a tésztabugyorba, majd 1 a fehér mártásból. A képen látható kosárkában csak 2 réteg van, de tetszés és hely szerint szaporítható. Ne feledjétek viszont, hogy ezek csak kínáló falatok, szóval nem kell a teljes töménységre rámenni. Végül a tetejét reszelt sajttal megszórom.
Sütőben 20-30 percig sütöm. Majd hagyom kihűlni. Így könnyebben tudjátok kiszedni a formából, és utána lehet még melegíteni. Ha marad még ki egy kis besamel vagy paradicsommártás, nyugodtan a kínáló asztalkára tehetjük, és mindenki kedve szerint vehet még a kosárkához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.