Elkészítés: Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Közben összekeverjük a tészta alapanyagait, hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, ezzel együtt tovább keverjük, összedolgozzuk. 40 percre meleg helyre félretesszük kelni.
A megkelt tésztát elfelezzük, téglalap formára nyújtjuk lisztezett deszkán. A téglalapot 3 egyenlő részre osztjuk, elvágjuk. Az így kapott kisebb téglalapok szélét bevagdossuk egyenlő távolságban a hosszabb oldalán a téglalapnak, kb. 2 ujjnyi hosszú sávok lesznek így, középen helyet hagyva a virslinek és a sajtnak.
Középen megkenjük olajjal, rátesszük a sajtot és a virslit. Fentről lefele haladva a bevágott széleket egymásra hajtjuk, mintha fonnánk, betakarva így a virslit meg a sajtot.
Közben a sütőt 180fokra előmelegítjük. Az elkészült fonatokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a sárgájával, és megszórjuk a magokkal.
25-30 percig sütjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.