Elkészítés: Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Közben összekeverjük a tészta alapanyagait, hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, ezzel együtt tovább keverjük, összedolgozzuk. 40 percre meleg helyre félretesszük kelni.
A megkelt tésztát elfelezzük, téglalap formára nyújtjuk lisztezett deszkán. A téglalapot 3 egyenlő részre osztjuk, elvágjuk. Az így kapott kisebb téglalapok szélét bevagdossuk egyenlő távolságban a hosszabb oldalán a téglalapnak, kb. 2 ujjnyi hosszú sávok lesznek így, középen helyet hagyva a virslinek és a sajtnak.
Középen megkenjük olajjal, rátesszük a sajtot és a virslit. Fentről lefele haladva a bevágott széleket egymásra hajtjuk, mintha fonnánk, betakarva így a virslit meg a sajtot.
Közben a sütőt 180fokra előmelegítjük. Az elkészült fonatokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a sárgájával, és megszórjuk a magokkal.
25-30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.