Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A sárgájához tesszük a 4 evőkanál vizet és a cukrot, és ezeket habosra keverjük.
3. Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport.
4. A fehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojáshabot apránként hozzákeverjük a tésztához.
5. Egy kb. 20 cm x 30 cm–es tepsit kikenünk vajjal, belisztezzzük (vagy sütőpapírral béleljük).
6. Beletöltjük a tésztát a tepsibe, és egyenletesen eloszlatjuk.
7. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig, ha lehet, nem nyitogatjuk a sütőt, míg sül. Ha már jól néz ki, egy hústűvel tűpróbát végzünk (beleszúrjuk, és ha már nem ragad rá semmi, akkor biztosan jó).
8. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután kettévághatjuk, és tetszés szerint megkenhetjük pl. lekvárral, tetejét átszitált porcukorral megszórhatjuk, de bármilyen tortához használható alapnak, 1 kanál kakaóval barna piskótát is készíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.