Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, a paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikákat és a paradicsomot, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt és lassan készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Közben a tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően 2-2,5-szeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.
Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.