Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A gombát mossuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük (ha nem fás a tönkje, azt is felhasználjuk). A szalonnát csíkozzuk.
Olajat vagy zsírt hevítünk, ebben megforgatjuk-pirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Jó alaposan, hogy a szaft majd minél sűrűbb legyen. Beletesszük a gombát, átforgatjuk, lesózzuk, hogy levet eresszen, de csak keveset. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és addig forgatjuk, míg mindenhol egyenletesen éri a gombát, és elegendő folyadék van alatta, hogy le ne piruljon. Pici vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük a gombát.
Ekkor beletesszük a gerezdekre vágott paradicsomot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet (tényleg csak icipicit), felöntjük a borral, és készre főzzük. Belekeverjük a tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.