Az almát megmossuk, majd a durva fokozaton, héjastól lereszeljük.
Néhány csepp citromlevet facsarunk hozzá.
A zabpelyhet, a sütőport, az olajat, az útifűmaghéjat hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával, a vaníliával, az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, a cukorral vagy édesítőszerrel . (A tészta puhaságát zabpehely vagy tönkölybúzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.)
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, picit megolajazzuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy kardamomot teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Megjegyzés
Ismét egy hihetetlen egyszerű,gyorsan elkészíthető desszertet hozok,melyet cukorbetegek is elkészíthetnek. Sőt még tojás sincsen benne. Könnyű, de tápláló és egészséges sütemény:-). Akik kedvelik, használják hozzá bátran a fahéjat, szegfűszeget, vagy mézeskalács fűszer-keveréket. Ha van otthon dió érdemes a közepébe egy kis darabos diót tenni,de már mogyoróval is készítettem di
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.