A tojásból, a tejből, a lisztből, a szódából, az olajból, a sóból és a vaníliás cukorból sima tésztát keverünk. A tészta híg, tejszínsűrűségű legyen.
Amennyiben túl sűrű, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk, ellenkező esetben lisztet keverünk simára kevés palacsinta tésztával, majd összevegyítjük az összes alaptésztával.
A palacsinta tésztát 15-30 percig pihentetjük.
Kb. 1,5 dl tésztát kiveszünk és simára keverjük a kakaóval.
Vajjal kikent, forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat úgy, hogy először a kakaós tésztából csíkokat öntünk, majd a sima tésztát ráöntjük, így lesz zebra csíkos.
A kisült palacsintát megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és feltekerjük.
Megjegyzés
A kakaópor intenzív fekete színű, amit Holland kakaóporral keverhetünk. A kakaós pal.tészta gyorsan sül, ezért a fehér tésztát hamar rá kell önteni. Mutatós, különleges palacsintákat készíthetünk egy kis módosítással, avagy újragondolva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.