Elkészítés: A tésztához a 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 evőkanállal többet teszünk).
Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, s így tovább, amíg elfogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez fémüstbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, elkeverjük. A csokit megolvasztjuk. Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralunk, majd rátesszükm az edényt, és gőz fölött habosra keverjük a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
A zebrapiskótát 3 lapba vágjuk, és megkenjük a krémmel. A tetejére is teszünk krémet, majd behűtjük. Közben elkészítjük a habot, felspricceljük vele a tortát, és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.