Előkészítés: A padlizsán megmossuk, leszárítjuk, szárát levágjuk, hosszában félbevágjuk. A húsát bekockázzuk. A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, leszárítjuk, levélkéit lecsipkedjük.
Elkészítés: A bevagdalt padlizsánhús réseibe 3 evőkanál olívaolajat csurgatunk. Húsával lefelé serpenyőbe tesszük, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. Enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a krumplit és a sárgarépát, 5 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd további 4 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük. Mélyebb serpenyőben a maradék olajat (a curryvel) felforrósítjuk, hozzátesszük a leszűrt zöldségeket, és 5-6 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Közben a padlizsán húsát műanyag kanállal kivájjuk, a zöldségekhez keverjük, és még 2 percig pirítjuk. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a 4 fél padlizsánt rátesszük, és megtöltjük a zöldséges masszával. A sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.