Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, felaprítjuk. A friss spenótot leöblítjük, megtisztítjuk (a mirelitet kiengedjük, a maradékot főzeléknek felhasználhatjuk).
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát 4 percig pirítjuk benne. Hozzátesszük a burgonyát és a borsót, megsózzuk, 3-4 percig sütjük tovább. Felöntjük a zöldséglevessel, lefedjük, és a forrástól számított 25 percig főzzük lassú tűzön. A zöldségeket átpasszírozzuk, a kapott pürét visszatesszük a lábosba, hozzáadjuk a spenótot (vagy megtisztított vízi tormát), egy csipet sót és még két percig főzzük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 160 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.