Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, felaprítjuk. A friss spenótot leöblítjük, megtisztítjuk (a mirelitet kiengedjük, a maradékot főzeléknek felhasználhatjuk).
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát 4 percig pirítjuk benne. Hozzátesszük a burgonyát és a borsót, megsózzuk, 3-4 percig sütjük tovább. Felöntjük a zöldséglevessel, lefedjük, és a forrástól számított 25 percig főzzük lassú tűzön. A zöldségeket átpasszírozzuk, a kapott pürét visszatesszük a lábosba, hozzáadjuk a spenótot (vagy megtisztított vízi tormát), egy csipet sót és még két percig főzzük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 160 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.