Elkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, izlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, összekeverjük, lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk.
Közben a gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is), a kukoricát leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagyma felét 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Leöblítjük a rizskeveréket, a hagymára dobjuk, erős tűzön néhány percig pirítjuk. Aláöntjük a tyúkhúslevest, hozzáadunk egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, felforraljuk, lefedjük, és a sütőben puhára „sütjük” (40 perc).
A pácolt húscsíkokat megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beletesszük a húst, és folyamatosan kevergetve 4-5 percig, pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, félretesszük, melegen tartjuk.
A zsiradékban megfonnyasztjuk a maradék hagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a borsikafüvet, fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk, csak a végén sózzuk.
Kivesszük a rizst a sütőből, hozzákeverjük a kukoricát, szükség szerint után sózzuk, borsozzuk. Hideg vízzel kiöblített kávéscsészékbe nyomkodjuk, óvatosan-ügyesen 4 lapostányérra borítjuk. Mellészedjük a húst és a gombás zöldborsót. Paradicsomszeletekkel, borsikafű-levélkékkel vagy petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.