Előkészítés: A húst megmossuk, kicsontozzuk, lenyúzzuk, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, átnyomjuk.
Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk. Közben meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk a burgonyát, és külön edényben a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben puhára főzzük. Levével együtt a “pörkölthöz” adjuk. Elkeverjük a tejfölben a lisztet, behabarjuk vele a levest, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá. Utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, elkeverjük a kész levesben.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.