Elkészítés: A hagymát megpároljuk egy kevés olajon, a megtisztított zöldborsót rátesszük, és mint a pörköltet, úgy főzzük meg a fokhagymával, borssal, ételízesítővel fűszerezve. Ha úgy szeretjük, csípőspaprikát is főzzünk bele. Amíg majdnem készre párolódik, összekeverjük a galuskát (tojás, liszt, csipet só és víz, hogy jól szaggattható tésztát kapjunk). A pirospaprikát is beletesszük a zöldborsóba (azért csak most, hogy ne legyen keserű a pirospapri-
kától), felengedjük kb. 1/2 liter vízzel, és beleszaggatjuk a galuskát. Készre főzzük együtt, ha szükséges, a vizet utánpótoljuk. Amikor készre főtt, petrezselyemmel megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.