Elkészítés: A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Helyezzük rá egymás mellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot, és locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)
Helyezzük a halat tányérra, citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy köretet is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.