Elkészítés: A csirkét sóval, borssal és paprikával bedörzsöljük.
A majoránnát felaprítjuk, felét a csirke
hasüregébe töltjük. A combokat a nyílás fölött cérnával összekötjük.
Az olvasztott vajat tepsibe csurgatjuk és a csirkét mellével lefelé belefektetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
A sárgarépákat ferdén vastag szeletekre vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A zöldségeket a megfordított csirke mellé halmozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, a leveslével felöntjük, és 40 percig sütjük.
A bazsalikomból egy keveset félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprítjuk. A csirkét és a zöldségeket a zöldfűszerekkel megszórjuk, és még 25 percig sütjük.
A hagymás sárgarépát pecsenyetálra szedjük, ráhelyezzük a csirkét, s a maradék bazsalikommal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.