Elkészítés: A húst megtisztítjuk, ha a formája indokolja, akkor kötözéssel alakítjuk. Egy fazékban vizet forralunk, fűszerezzük a friss zöldfűszerekkel, ecettel, sóval, borssal, babérral, fokhagymával, és a különböző formájúra szeletelt zöldségeket belerakjuk. Ekkor már ügyeljünk arra, hogy ne forrjon túlságosan a víz, mert könnyen szétfőhetnek benne a zöldségeink, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. A húst belerakjuk a főzőlébe, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A zöld szószhoz minden alapanyagot egy mélyebb edénybe helyezünk, amiben kényelmesen tudunk turmixolni. Az olajnak a felét adjuk csak hozzá a turmixolás előtt, minden másból a teljes mennyiséget. Aprítás után, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Amikor a végső simításokat végezzük, szép lassan belekeverjük a maradék olajat.
A megfőtt húst kiemeljük, szeleteljük, a zöldségekkel és a salsa verdével tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.