Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és kevés sós vízben puhára főzzük. A levet nem dobjuk el.
Szűrőlapáttal egy tálba szedjük a zöldségeket, borsozzuk, szerecsendiózzuk, és botmixerrel átdaráljuk.
Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a petrezselymet, 1 tojást, picit sózzuk, és kb. 5 dkg zsemlemorzsával bekeverjük. Állni hagyjuk, hogy megszívja magát a morzsa. Ha túl lazának találjuk, még adhatunk hozzá zsemlemorzsát.
Kisebb golyókat formázunk belőle, és hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
Sütés előtt az egyik golyóba lyukat nyomunk a másik golyóból meg hengert sodrunk, ezek lesznek a kalapok és a tönkök a gombákhoz.
Olajban kisütjük.
A sajtmártáshoz kevés olajon 1 evőkanál lisztet világosra pirítunk, felöntjük a zöldségek megmaradt levéből 1 dl-nyivel, 1 dl tejjel, hozzáadunk 15 dkg reszelt füstölt sajtot és kevés petrezselymet. Kevergetjük, felforraljuk, pár perc és kész.
A tányéron a gombákat kialakítjuk, és a sajtmártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.